#DELDITFÆLLESSKAB
I 2018 fejrede og anerkende Aarhus og Region Midtjylland frivilligheden. Som Europæisk Frivillighovedstad 2018 synliggjorde vi byens og regionens mange frivillige fællesskaber. Vi ville gøre det sjovt, nemt og tilgængeligt at være frivillig, og finde og udvikle nye veje til velfærd.

Fredag 21. september 2018 markerede Frivillighovedstaden startskuddet til en festlig og faglig weekend med frivillighed i fokus, da vi åbnede Folkets Møde i Aarhus. 

Med Folkets Møde styrkede vi den demokratiske debat og skabte rum til dialog. Vi talte sammen, lyttede til hinanden og omfavnede hinandens forskelligheder. Vi blev klogere på, hvad der motiverer og fastholder frivillige, og hvilke knaster og barrierer borgere, medarbejdere, frivillige foreninger og organisationer oplever.

Til Folkets Møde var der rig lejlighed til at møde, debattere med og blive inspireret af andre, som er engageret i frivillige fællesskaber.

Publikum kunne blandt andet glæde sig til:
- Debatter i Rådhussalen på Aarhus Rådhus, bl.a. om strategier for civilsamfundet, handlekraft i fællesskab, unge og frivillighed og meget mere.
- Samtalesaloner og workshops i FO-byen, bl.a. om demens, sorgbearbejdelse hos pårørende, ensomhed, overgangen fra arbejdsliv til frivilligt-liv.
- At møde ildsjæleprojekter og kulturel mangfoldighed i Ridehuset
- At deltage i udendørs idrætsaktiviteter for alle aldre
- At synge fællessang

Se det trykte program

Folkets Møde 2018 foregik på følgende lokationer:
Aarhus Rådhus, FO-byen, Folkestedet, Frederiks Allé, Godsbanen, Lokalcenter Carl Blochs Gade, Musikhusparken, Ridehuset, Rådhusparken, Rådhuspladsen, Åparken.