Er du til stavgymnastik, dans, spejder eller kanotur på åen? Har du lyst til at prøve kræfter med kendte eller knap så kendte lege, danse, spil og sportsgrene? Så duk op når området omkring Åparken, Folkestedet og Lokalcenter Carl Blochs byder op til Bevægelsesdag og Børnenes Møde for alle aldre lørdag d. 22. september.

På området omkring Åparken inviterer foreninger fra hele Aarhus til et møde for alle generationer. Gennem leg og aktiviteter bliver børn, unge, voksne og seniorer introduceret til et mangfoldigt udvalg af frivillige fællesskaber, hvor der er plads til alle. Med aktiviteter i hele Åparken, på åen, og i haverne ved Carl Blochs bliver deltagere inspireret til udeliv, idrætsaktiviteter, kreative hobbyer og samfundsbevidste aktiviteter, som er lettilgængelige i hverdagen.

Se programmet for Børnenes Møde og Bevægelsesdagen.

I kan enten deltage i Bevægelsesdagen, der ligesom tidligere år sætter fokus på at introducere alle former for bevægelsesaktiviteter for alle aldersgrupper. Det foregår lørdag d. 22. september fra kl. 10-14.

I kan også deltage på Børnenes Møde, hvor foreningsaktiviteter for børn og unge er i fokus. Børnenes Møde er et nyt arrangement, som har til formål at sætte fokus på børn og unges foreninger i Frivillighovedstadsåret. Her kan I deltage med aktiviteter lørdag i tidsrummet 10-18.

"Århus Ungdommens Fællesråd er en paraplyorganisation for ungdomsorganisationer og -foreninger i Aarhus Kommune, der tilsammen tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter og fællesskaber for børn og unge. Under Folkets Møde vil vi gerne fejre og vise dem frem og samtidig inspirere børnefamilier til at afprøve nye former for fritidsaktiviteter og deltage aktivt i foreningslivet." – Ida Binderup, projektkoordinator på Børnenes Møde.

Til foreninger
Vil I være med til Bevægelsesdagen (igen) eller Børnenes Møde? Vil I være med til at byde flere aarhusianere ind i foreningslivet?

Det er jer der bestemmer, hvad programmet skal indeholde. Vi håber, at I vil byde ind med aktiviteter, der viser det bedste fra jeres forening.

Folkestedet ligger på Carl Blochs Gade 28, lige op ad åen. Der er boulders, krolfbane, samt et stort grønt areal. Derudover er der mulighed for at benytte forhallen hvor der er en lille sænket scene. Folkestedet har små og store rum fra 10 – 96 personer. Der er en stor forplads til huset med fliser, som også kan benyttes foruden en asfalteret p-plads der kan inddrages.

Lokalcenter Carl Blochs Gade ligger på Carl Blochs Gade 30 lige ved siden af Folkestedet og op til åen. Ud til Carl Blochs Gade er en stor flisebelagt parkeringsplads på ca. 14 x 17 meter omgivet af bøgehæk ud mod gaden. Ud til åen er et fliseareal på ca. 3 x 12 meter omgivet af bøgehæk på tre sider og en sti forbi åen. Derudover er der to petanquebaner på ca. 2 x 8 meter, der ligeledes ligger ud til åen, afskærmet af en hæk ud mod stien. Indenfor har lokalcenteret et rum på ca. 5 x 5 meter. Der er desuden også et andet lokale indendørs på ca. 5 x 7 meter. Dette lokale vil være lukket af ind til caféen med en foldedør, men har en dør ud mod åen. Endelig er der et træningslokale med forskellige maskiner.

Åparken ligger ved Aarhus Å. Gennem parken løber en gangsti, der forbinder Thorvaldsens Gade med Brabrandstien. Åparken ligger mellem Aarhus Å og Carl Blochs Gade tæt på byens centrum. Parken er et åbent græsareal med enkeltstående træer. Gennem parken løber en gangsti der har forbindelse til Brabrandstien.